Preden se odločite za vključitev v psihoterapijo imate več možnosti. Seveda lahko kar pokličete in se naročite na uvodno uro (prvih 30 minut brezplačno). Začetni kontakt lahko vzpostavite tudi preko e-pošte na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Predvsem če vas karkoli glede prvega prihoda ovira ali skrbi lahko tako morda zmanjšate ovire.

Vse od vašega prvega vprašanja naprej je zaupno. Vprašate lahko karkoli, obenem pa niste dolžni ničesar. Odločitev za vstop v terapijo torej ni zavezujoča. Če še tehtate odločitev, se naročite na uvodni pogovor, kjer lahko preverite ali vam moj način ustreza oz. začutite, da bi lahko sodelovala.

Ob prvem pogovoru lahko dobite širšo sliko vaših težav, zaradi česar se lažje odločite za vstop v kratkotrajno terapijo. Mnogi se najprej odločijo za krajši proces in se na podlagi izkušnje in pridobljenega uvida kasneje odločijo za dolgotrajnejšo psihoterapijo.

Ne skrbite, če ne veste, kaj bi povedali, kako se boste obnašali oz. kaj se od vas pričakuje. Tu je drugače kot v pogovoru z bližnjimi, sodelavci ali prijatelji: ni pričakovanj ali zahtev, niti pravih ali napačnih odgovorov. Povprašal vas bom po vaših pričakovanjih ter predstavil možnosti, ki vam jih ponuja psihoterapija.

Če se ob koncu uvodne ure ne odločite za psihoterapevtski proces, se le posloviva. Če se odločite, se bova dogovorila sprva za kratkoročne cilje, ki jih lahko kadarkoli nadgradiva ali tudi spremeniva.