Mladostnik, mladostnica!

Verjetno že nekaj ni čisto ok, da si zajadral/a na te strani... morda te je usmerila sošolka, radovednost, nekaj v želodcu, ki že predolgo traja...  Če že dlje časa čutiš, da bi se bilo dobro pogovoriti, se le oglasi in pridi. Če še zbiraš pogum, skušaj poiskati podporo pri svojih vrstnikih, če dovolj zaupaš staršem, pa seveda pri njih.

Lahko mi pišeš ali prideš na pogovor. Vsekakor pa ne ostajaj sam/a!

Zavedam se, da se ni prav enostavno obrniti kar na nekoga, a včasih je lažje zaupati nekomu, ki ni vpleten in ne bo takoj skočil v zrak in ti težil, ali pa povedal, da to ni nič, da bo minilo. No, lahko ti povem, da ne bom pametoval, da se to vsakemu zgodi ali da sem tudi jaz moral to prebroditi. Lahko pa ti povem, da večino svojega polnoletnega življenja (20 let) preživljam z mladimi z različnimi težavami.

Kaj pa starši? Vsekakor si želim, da bi do tega koraka - vključiti starše - prišla skupaj, še posebej če si mladoleten/na. Če je odnos s starši tvoj glavni problem, bova skupaj skušala ugotoviti, kako se tega lotiti. Tvoje skrbi ali strahovi, kaj in kako bodo reagirali starši, so lahko upravičeni, a odločitev, da ostajaš sam/a, te lahko vodijo v še večje stiske in težave rastejo. Navadno je vsak začetek težak (predvsem zato, ker stopamo v neznano!), a ob podpori boš zelo verjetno lažje rešil/a težave.

Če te karkoli zanima, vprašaj. Preko e-pošte se da hitro kaj pojasniti - piši na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.Seveda lahko tudi pokličeš kadarkoli na 031-337-519. Vabljen/a pa si, da se morda vključiš v skupino za mladostnike - če bi se želel/a vključiti v skupino, si več lahko prebereš v zavihku Skupine.